Üst
Connected One / Araştırma / Makale  / 2016 Yılında Çevrimiçi Reklamlara Bakış

2016 Yılında Çevrimiçi Reklamlara Bakış

Gemius’un GemiusAdMonitor’den aldığı verileri içeren raporunda çevrimiçi reklamlara odaklanıyor. Rapor baskın reklam biçimlerinden, reklamların gösterildiği cihazlara, çevrimiçi reklam da en etkili olan sektörlere kadar pek çok bilgiyi içeriyor.

Raporun ilk bölümünde çevrimiçi reklamların tıklama oranlarına dair demografik bilgiler ve reklam biçimlerinin gösterim oranları yer alıyor
2016 yılının ikinci yarısında Türkiye’de reklamlara tıklama oranı % 1,01’e ulaştı. 2015 yılının aynı yarısına göre 0,35 puan yükseldiği görülüyor.

tıklama2

Demografik Açıdan Tıklama Oranları

  • Türkiye, internet kullanıcılarının arasında kadınların erkeklerden önemli ölçüde daha düşük olduğu (erkeklerin oranı % 57 iken kadınların oranı ise % 43) bir ülke. Reklamların gösterildiği kişilerin çoğunluğunu da erkekler oluşturuyor.
  • Reklamlara tıklayan internet kullanıcılarının % 77’sini erkekler oluşturuyor.

cinsiyet

  • Yaş söz konusu olduğunda ise, reklam gösterilen 55-69 yaş arasındaki internet kullanıcılarının payı % 6 iken, grupta reklamlara tıklama  oranı % 12’den daha yüksek.

yaş

  • Yüksek öğrenime sahip internet kullanıcılar ise reklamlara tıklayan kullanıcıların % 20’sini oluşturuyor.

eğitim

Kullanılan Reklam Tipleri

  • Analiz edilen dönemde kampanyalarda; standart banner reklamları %87,13 oranında kullanılıyorken, rich media reklam türleri ise %35,28 oranında kullanılmış.

kampanya

  • Türkiye’de 2016’nın ikinci yarısında standart banner gösterimlerinde oran %86,09 iken rich media gösterimlerinin ise %13,91 olduğu görülüyor.

görüntülenme

  • Rich Media reklam biçimleri için tıklama oranı metriklerinin % 2,58 ve önceki dönemlere göre yaklaşık 0,27 puan arttığı gözlemleniyor.

ctr

 

 

 

Business Intelligence

Starcom Mediavest Group Business Intelligence, data analizi ve tüketici içgörüsü alanlarında hizmet veren SMG birimidir. Reklam yatırımıyla elde edilen değerin ölçülmesi ve maksimize edilmesini amaçlar.

Top