Sosyal Medya Üzerinde “Like” Almak Günlük Hayatı Nasıl Etkiliyor?
KasperskyLab’in yaptığı araştırmaya göre her on sosyal medya kullanıcısından biri arkadaşlarını, yakınlarını ve hatta yabancıları etkilemek için yalan söylüyor. Araştırma ayrıca, beğeni peşindeki erkeklerin kadınlara oranla özel hayatlarını daha fazla paylaştığını gösteriyor.
Erkek sosyal medya kullanıcılarının %14’ü olmadıkları yerde olduklarını ya da yapmadıkları şeyi yaptıklarını söylüyorlar, bu oran kadınlarda %9. Dahası, daha fazla popülerlik için etik yargıları görmezden gelebiliyorlar. Yine erkek kullanıcıların %15’i beğeni için arkadaşlarının utanç verici hallerini paylaşmakta sorun görmüyorlar kadınlarda bu oran %8.
Bir diğer sonuca göre; erkek kullanıcıların %14’ünün, kadınların ise %8’inin arkadaşları, iş arkadaşları ve çalışanları hakkındaki gizli şeyleri paylaşmakta bir sorun görmemeleri.
Başka bir şaşırtıcı bilgi de şu, beğeni almak adına erkekler kadınlardan daha ileri gitmeye hazırlar. Arkadaşlarının utanç verici fotoğraflarını paylaşmanın yanı sıra, erkeklerin %13’ü kendi utanç verici fotoğraflarını da paylaşmakta sorun görmüyorlar. Erkekler ayrıca gönderileri beklediklerinden daha az beğeni aldığında daha çok üzülüyorlar ve değer verdikleri insanlar gönderileriyle etkileşime geçmediğinde daha çok üzülüyorlar (erkeklerin %24’ü, kadınların %17’si).
Sosyal Medya Üzerinde “Like” Almak Günlük Hayatı Nasıl Etkiliyor?
Dünya, hızla gelişen, yüksek teknolojik bir çağda.İnsanlar aile ve arkadaşlarıyla online olarak sürekli iletişim halinde olduğu için yüzyüze görüşme oranı azalmış durumda. Kullanıcıların %31’i sosyal medyada görüşebildiği için gerçek hayatta aileleriyle daha az görüştüğünü, %33’ü çocuklarıyla daha az görüştüğünü, %23’ü partnerleriyle daha az görüştüğünü ve %35’i arkadaşlarıyla daha az görüştüğünü belirtti.
Bir diğer sonuç ise, internet kullanıcılarının %21’inin çocukları ile olan ilişkileri, çocuklarının ebeveynlerinin sosyal medyada uygunsuz paylaşımlarını gördüğünde bozulduğunu belirtti. Çocuklarının çevrimiçi davranışlarından rahatsız olanların oranı %14. Ek olarak, yaklaşık olarak katılımcıların %16’sı eşleri ya da partnerleriyle olan ilişkinin paylaşılan uygunsuz gönderiler sebebiyle zarar gördüğünü belirtti.
Kaynak: Kaspersky Blog